Останнi новини

УНІКАЛЬНА АНОМАЛІЯ РОЗВИТКУ СУДИН СЕРЦЯ І ОПЕРАЦІЯ ВИКОНАНА НА ЕКСКЛЮЗИВНОМУ ОБЛАДНАННІ

Існує велика кількість аномалій розвитку серця та його судин. Багато з них вимагають проведення операцій. Про одну з таких аномалій і піде мова.

У наш центр, звернувся молодий чоловік з яскраво вираженими болями в області серця.

Завідувачем центру, к.мед.н., членом Європейської асоціації кардіологів: Дмитро Узун # nbsp ;, першим етапом була виконана коронарографія (дослідження при якому ми дивимося прохідність судин серця) і потім операція на серці із застосуванням ексклюзивного для України обладнання.

Виявлена ​​аномалія майже не описується в медичній літературі.
Пояснимо: в нормі у нас є 2 коронарних синуса, від яких відходять права і ліва коронарні артерії (артерії живлять серце закриття яких, призводить до ІНФАРКТУ). У даного пацієнта все артерії відходили не просто від одного коронарного синуса, а й від одного загального стовбура, в даній ситуації від передньої міжшлуночкової артерії відходила права коронарна. Причому ці дві артерії були вражені атеросклерозом на 97-98% і при їх закритті 2/3 серця одномоментно перестали б отримувати харчування, а це миттєва смерть.

Імовірність виявлення аномального розвитку коронарних артерій при проведенні коронарографії, становить 1.3%. А ймовірність зустріти відходження лівої коронарної артерії від середньої частини передньої міжшлуночкової становить 0,009% «Kamran M, Bogal M. Anomalous right coronary artery originating from the left anterior descending artery. J Invasive Cardiol. 2006; 18: E221-222.

Пацієнту було виконано біфуркаційне стентування (операція на судинах серця яка робиться без розрізу через прокол в руці і пацієнт на наступний день може їхати додому), а потім виконана Оптична Когерентна Томографія (дослідження, яке дозволяє заглянути всередину судини, діаметр якого 2-3 мм. ,побачити бляшку, добре чи варто стент, внутрішню стінку судини, таких апаратів всього 3 в Україні)

На наступний день, пацієнт виписаний додому.
Ми консультуємо і лікуємо жителів всієї України.
Бережіть свої Серця!

Made on
Tilda