Останнi новини

ПОРУШЕННЯ РИТМУ СЕРЦЯ - СУЧАСНЕ ЛІКУВАННЯ

Аритмія або порушений ритм (перебої в роботі серця) роботи серця.

Порушення ритму серця займає одне з провідних місць в структурі серцевої захворюваності і може проявлятися як самостійно, так і як ускладнення при цілому ряді захворювань.


Аритмія - виявляється практично у кожного третього пацієнта. А при проведенні скринінгу (наприклад, методом добового холтерівського моніторування) різні аритмії реєструються у 25% обстежених пацієнтів, багато з яких ніколи не пред'являли скарг на болі в серці або серцебиття.

Найтрагічніше в цій ситуації те, що раптова смерть нерідко стає першим і останнім симптомом порушення ритму серця.


Основні симптоми аритмії наступні:


  • відчуття нестачі повітря, ядухи;
  • серцебиття, почуття перекиду, поштовху в серці;
  • запаморочення;
  • почуття завмирання серця;
  • слабкість, переднепритомні стану, непритомність;
  • болю за грудиною (у пацієнтів з ішемічною хворобою серця).

Найчастішим же порушенням ритму серця є миготлива аритмія або фібриляція передсердь. Поширеність цієї аритмії в людській популяції становить 2%. Ризик розвитку миготливої ​​аритмії після 40 років - 25%. Фібриляція передсердь у 2 рази збільшує смертність, а ризик інсульту - в 5 разів. Інвалідизація після таких інсультів - найвища.


Незважаючи на значне поширення цієї аритмії саме виникнення важких інсультів є тією причиною, по якій миготливу аритмію потрібно лікувати. Лікування потрібно починати і закінчувати вчасно, не чекаючи розвитку таких змін в серцевому м'язі, які зведуть нанівець всі спроби лікаря позбавити пацієнта від аритмії.


Операцією вибору в такому випадку є - радиочастотной аблации (через прокол в нозі, під місцевою анестезією припікає ділянку в серце, безболісно доя пацієнта).


Рішення про можливість проведення даних операцій, приймає лікар.


Дізнатися більше інформації з приводу даного виду лікування, а також записатися на консультацію ви можете за тел .:

097-050-22-67

099-903-61-56

050-053-01-18

Made on
Tilda