Останнi новини

ЗАМІНА клапана серця БЕЗ РОЗТИНУ - TAVI

Розпочато набір пацієнтів!

Стеноз аортального клапана - стан при якому в рази зменшується вихідний діаметр клапанного отвору, як правило, за рахунок відкладення кальцію. У міру звуження клапанного кільця, пацієнти можуть відчувати масу симптомів: задишка при фізичних навантаженнях, порушення ритму, запаморочення, уражень пульсу, болю в серці. В кінцевому підсумку пацієнти з критичним стенозом аортального клапана гинуть.
Класичною операцією в такій ситуації вважається протезування аортального клапана.

Розкривається грудна клітка, оголюється серце, підключається апарат штучного кровообігу і проводиться протезування клапана.
Операція триває 3-5 годин, кілька днів в реанімації, 10-14 днів перебування в лікарні і реабілітаційний період поки формується кісткова мозоль, близько трьох місяців.

А чи є альтернатива?

Є !!! І це тепер доступна в нашому центрі методика TAVI!

TAVI - заміна клапана в умовах ангіографічної операційної, під контролем рентгена, через прокол стегнової артерії, без відкритого доступу до серця і апарату штучного кровообігу.

В області стегна робиться маленький прокол, в серце через артерії заводиться спеціальний катетер з клапаном на кінці, потім протез поміщається на місце старого (свого) клапана. Операція триває 1,5-2 години. Через 3-4 години пацієнт гуляє по відділенню. Через 2-3 дні їде додому без реабілітаційного періоду!

У Німеччині таких операцій робиться 8000 - 10000 на рік, а частка їх у протезуванні аортального клапана становить 2/3.

В Україні за весь час, виконано не більше 30-40 таких операцій.
Завідувач Центру Дмитро Узун і співробітник відділення Паша Андрєєв пройшли навчання цій методиці в Central University Hospital, Warsaw, Poland (Центральному університетському госпіталі Варшави, Польща).
Під керівництвом: Prof. Janusz Kochman і Prof. Zenon Huczek.

Тепер дані операції доступні жителям Донецької області.
Дана методика вкрай дорога, в порівнянні з класичним клапанним протезуванням, де витрати на придбання клапана і витратних матеріалів можуть становити кілька десятків тисяч гривень, при TAVI вартість протезів доходить до 25.000-30.000 $. Тому, без підтримки держави, такі операції в Україні практично неможливі.

Для жителів Донецької області закуплені, хоч і в не великій кількості, дані протези, і при повній відповідності показань до проведення TAVI, пацієнт отримує його безкоштовно.

Ми починаємо відбір пацієнтів на дану процедуру.

Показання до можливості виконання даної методики виставляє кардіохірург!
Тел. для консультацій: 050-91-00-603
Пн.-Пт. з 8.00 до 16.00.

Made on
Tilda