Останнi новини

Ангіографія судин кінцівок! ЩО СКАЖЕ СОСУДИСТИЙ ХИРУРГ? ЩО РОБИТИ, ЩОБ ЗБЕРЕГТИ КІНЦІВКУ?

Аортографія (Ангіографія) малоінвазивний метод дослідження, в процесі якого здійснюється введення рентген-контрастної речовини в кровоносні судини досліджуваного органу.


Мета дослідження # nbsp; -максимально точно і достовірно визначити характер, локалізацію, протяжність і ступінь ураження артерій живлять кінцівку (ноги).

Отримані в результаті проведення ангіографії дані про судини організму (ангіограми) можуть бути використані для планування оперативного лікування (стентування, балонна ангіопластика, шунтування, протезування, ендопротезування).


Як проводиться ангіографія

Ангіографія-безболісна і безпечна процедура. Ризик серйозних ускладнень мінімальний, виконується в умовах стаціонару. У процесі її проведення хворий весь час знаходиться в свідомості.


У більшості випадках ангіографія-планова процедура, яка проводиться під місцевою анестезією. Ви відчуєте лише укол анестезії. Під час процедури, як правило, інші неприємні відчуття відсутні.


Катетер (дуже тонка, гнучка трубка) вводиться через невеликий прокол на шкірі в області проєкції однієї з артерій організму (як правило, в паховій області (стегнова артерія) або в області зап'ястя (променева артерія)). Хірург проводить катетер по судинах в досліджувану область органу. Через катетер в кровоносну судину вводиться рентген-контрастне речовина з одночасним записом руху контрасту по судинах за допомогою спеціального апарату-ангіографа.


Після процедури, пацієнт отримує рекомендації щодо подальшої тактики: оперативне лікування (ендоваскулярне втручання-стентування, балонна ангіопластика, або відкрита хірургія, шунтування, протезування), консервативне лікування.


Показання для проведення ангіографії:


  • Облітеруючий атеросклероз судин нижніх кінцівок;
  • Аневризматическое розширення аорти черевного відділу або артерій нижніх кінцівок;
  • Хвороба Бюргера (облітеруючий тромбангіїт), вазоспастические процеси;
  • Синдром діабетичної стопи;
  • Травма і її наслідки (гематоми, утворення тромбів, розрив інтими судин, їх компресію, оклюзію, діссекцію, а також аневризму, псевдоаневризма, артеріовенозні свищі);
  • Артеріальна емболія;
  • Вроджені судинні аномалії і артеріовенозні мальформації;

Тел. для консультацій: +380 (66) 889 68 87

Всі консультації безкоштовні і здійснюються для жителів всієї України.

Made on
Tilda