Останнi новини

ПЕРЕВІРКА ЕЛЕКТРОКАРДИОСТИМУЛЯТОРІВ - ПІД ЧАС КАРАНТИНУ


ЯК? КОЛИ? ЧИ ПОТРІБНО?

Електрокардіостимулятор - пристрій, що не дає серцю зупинитися. За своєю суттю кардіостимулятор є мікрокомп'ютером, який запрограмированна наносити імпульси, сокращаюшіе серце.

І як будь-який мікрокомп'ютер електрокардістімулятор потребує регулярної перевірки та налаштування.

Адже якщо вчасно не виявити виснаження батареї ЕКС він просто перестане виконувати свою основну функцію - скорочення серця, і пацієнт може померти !!! На жаль так часто буває якщо пацієнт не свідомий.

Тому відповідно до Європейських рекомендацій перевірка електрокардіостимуляторів здійснюється один раз на пів року, або ж один раз на рік (в залежності від моделі ЕКС).

З огляду на карантинні заходи в Україні, потрібно чітко розуміти коли необхідно перевіряти кардіостимулятор, якщо у Вас є:
  • будь-які нарікання на роботу стимулятора (перебої в роботі серця, завмирання, нерегулярність)
  • Вам встановили його більше 7 років тому
  • при русі рукою, з того боку де стоїть ЕКС, у вас паморочиться голова
  • зберігаються запаморочення
  • Ви не перевіряли його більше року

У такій ситуації, необхідно зв'язатися з Центром, в якому здійснюється перевірка ЕКС для визначення: наскільки терміново Вам потрібна перевірка, чи треба звертатися до сімейного лікаря, чекати закінчення карантину або екстрено їхати перевіряти роботу кардіостимулятора.

Співробітники Обласного Центру кардіо і рентгенваскулярної хірургії в умовах карантину постараються відповісти на всі ці питання по телефону!

Не забувайте, ви живі поки працює кардіостимулятор

Тел. для консультацій:
095-195-54-55
050-910-06-03

Made on
Tilda