Останнi новини

ТРУДОВІ БУДНІ. СТЕНТУВАННЯ НАЙБІЛЬШ ВАЖЛИВОЇ АРТЕРІЇ СЕРЦЯ

ТРУДОВІ БУДНІ. СТЕНТУВАННЯ НАЙБІЛЬШ ВАЖЛИВОЇ АРТЕРІЇ СЕРЦЯ

Стовбур лівої коронарної артерії (ЛКА) є головною артерією в серце і живить 2/3 всієї серцевого м'яза. При оклюзії (закриття) стовбура лівої коронарної артерії смертність сягає 90%. Операції зі стентування стовбура, по праву вважаються одними з найскладніших в інтервенційної кардіології.

В обласному центрі кардіо і рентгенваскулярної хірургії, не так давно, за 1 робочий день було виконано три стентування стовбура лівої коронарної артерії!
Це дуже не мала кількість подібних операцій за один день для будь-якого кардіохірургічного центру і у нас це був рекорд!

1-й пацієнт - стентування рестеноза (повторне проростання бляшки крізь стент) в стенті в стовбурі ЛКА. Була застосована система для внутрішньосудинної візуалізації - оптична когерентна томографія (дана система представлена ​​лише в трьох центрах України, в тому числі і в нашому). Це дозволило адекватно вибрати діаметр нового стента і контролювати його повне розкриття! Стентування виконано за всіма Європейським канонам.

2-й пацієнт - стентування зі стовбура ЛКА в огибающую гілка лівої коронарної артерії. У пацієнта була стенокардія високого функціонального класу.

3-й пацієнт - гострий інфаркт в басейні стовбура ЛКА. Було виконано пряме стентування зі стовбура ЛКА в ПМЖВ ЛКА.

Всі пацієнти перенесли стентування добре і на 2-у добу було виписано з Центру.
Наявність в обласному центрі кардіо і ренгенваскулярной хірургії всіх сучасних діагностичних і лікувальних допоміжних пристроїв дозволяє виконувати операції будь-якої складності з відмінних результатів і допомагати найбільш важким пацієнтам.

Незважаючи на карантин, ми як і раніше продовжуємо надавати екстрену допомогу пацієнтам із захворюваннями серця і судин!
Телефон для консультацій: 050-91-00-603
Пн-Пт з 8.00 до 16.00.

Бережіть себе!

Made on
Tilda