Останнi новини

Медичний туризм КИЇВ-КРАМАТОРСЬК! Ч. 2

Продовження ...


Початок історії: https: //heart-donbass.com/tpost/27t6ual851-meditsinskii-turizm-kiev-kramatorsk-chas

В нашу в клініку був направлений пацієнт з м.Києва, для проведення коронарографії з можливим подальшим стентуванням згідно з останніми європейськими рекомендаціями.


Виконана коронарографія (дослідження судин живлять серце) за даними якої візуалізується бляшка у 2-й порції передньої низхідної артерії перекриває просвіт судини до 95%.


Прийнято рішення про стентування коронарної артерії (операція на судинах серця без розрізу і на працюючому серці).


Після проведення предділятаціі (підготовка артерії балоном для закладу стента) і введення інтракоронарно нітратів, на ангіографі виміряно діаметр артерії.

Дистальний діаметр артерії 2.2 мм, проксимальний діаметр артерії 2.7 мм. (Не зовсім стандартні референтні значення). Прийнято рішення про імплантацію в дистальну частину стента діаметром 2.5мм, в проксимальну частина - 3 мм.


Першим заведений стент з лікарським покриттям 2.5х28мм на балоні високого тиску (модифікація заводу виробника) і роздутий до 17 атмосфер (до 2.71 мм) при номінальному тиску в 9 атмосфер. Потім заведений другий стент з лікарським покриттям 3.0х34мм і роздутий до 14 атмосфер (до 3.25мм) при номінальному тиску в 9 атмосфер.


Отримано хороша ангіографічна картинка, з огляду на той факт, що обидва стента були значно «перераздутіе» в порівнянні з номінальними розмірами й отриманими даними про діаметр артерії, можна було б зупинитися, але ...


Наш центр є одним з найбільш досвідчених в Україні в проведенні сучасної методики внутрішньосудинної візуалізації - оптичної когерентної томографії (ОКТ- метод внутрішньосудинної візуалізації, що дозволяє заглянути безпосередньо всередину судини). Для оптимізації імплантації стента, була виконана ОКТ.


За даними двох ОКТ сканів (дистального і проксимального стента) виявлені ділянки малпозіціі (недораздутіе стента з неповним приляганням його до внутрішньої стінки судини), що є одним з провідних факторів у розвитку гострого і підгострого стентромбоза, рестеноза, а відповідно може призвести до розвитку стенокардії та гострого інфаркту міокарда. А також ділянки протрузии інтими.


Причому на двомірної ангіографічної зображенні, від якої відштовхуються інтервенційні кардіологи в ухваленні рішення про закінчення операції - цього практично неможливо побачити!


За даними регістра PRESTIGE, до 44% пацієнтів, у яких стався стент -тромбоз (інфаркт після стентування) при виконанні оптичної когерентної томографії, були виявлені недорасправленние стенти.


Виконана постділятація обох стентів.
Дистального стента балоном 2.75х15мм до 16 атмосфер (до 2.79 мм). Проксимального стента - 3.5х15мм до 16 атмосфер (до 3.61мм). Потім виконані повторні ОКТ скани.
Ділянок малпозіціі і протрузії інтими не виявлено.

На підставі ОКТ сканів і ангіографічної зображення, прийнято рішення про закінчення операції. Результат операції оптимальний.

Резюме:
- Пацієнту проведена передопераційна діагностика і подальша операція на серці з дотриманням сучасних рекомендацій Європейського товариства кардіологів з лікування ішемічної хвороби серця.
- Метод оптичної когерентної томографії дозволив нам зі 100% упевненістю сказати, що імплантація стентів в судини серця виконана - оптимально!
- В Україні можливий внутрішній медичний туризм, особливо в тих випадках, коли цього вимагає клінічна ситуація, а центр з необхідними технічними можливостями це виконати, знаходиться за межами регіону проживання пацієнта!
- Будь-який житель України може звернутися за медичною допомогою, в будь-який медичний центр країни.

м Краматорськ готовий до прийому!
Тел. для консультацій: +380 (66) 889 68 87
P.S. Чекаємо виступу і перемоги нашого героя на марафоні!

Made on
Tilda