Останнi новини

АНЕВРИЗМА АОРТИ. Оперувати ЧИ НІ? СУЧАСНІ МЕТОДИКИ ЛІКУВАННЯ БЕЗ РОЗТИНУ.


Аорта - це сама велика артерія організму людини, по якій кров після скорочення серця, надходить до всіх органів людини.
При деяких захворюваннях порушується будова стінки аорти, діаметр її збільшується - це називається аневризмою аорти.

Важливо пам'ятати, що наявність аневризми пов'язано з ризиком розриву аорти, і виникненням небезпечного для життя кровотечі (в більшості випадків смерті).
Тому ВКРАЙ важливо розпізнати і почати лікування на ранніх стадіях захворювання.
Симптоми залежать від того, де розташована аневризма, які її розміри, наявності або відсутності розшарування аорти.

Можливі такі скарги:
  • біль в спині, шиї, в грудній клітці, животі;
  • кашель, осиплість голосу, утруднене дихання.
  • наявність пульсуючого елементу в животі;

Раніше, класичною методикою лікування, була операція з протезування аорти (великий розріз, загальний наркоз, знаходження в реанімації, 12-14 днів в клініці, обмеження в повсякденній активності до 3 місяців), з розвитком методик, такі операції відходять в минуле, а варіантом лікування стає ендопротезування.

Методика ендопротезування, полягає в тому, що через прокол артерії на стегні вводиться спеціальний судинний протез, який зсередини фіксується до нормальних відділах аорти вище і нижче місця розташування аневризми.

Даний метод лікування є малоінвазивним (немає розрізів, немає загального наркозу, нема потреби знаходження в реанімації, немає реабілітаційного періоду терміном у кілька місяців), тобто набагато легше переноситься пацієнтом.
Коротше період відновлення після операції, на наступний день пацієнт вже ходить і всього через 2-3 дні й пацієнт їде додому.

У нашому центрі активно застосовується ендоваскулярна методика лікування даної патології, фахівці пройшли навчання на тематичних майстер-класах в м Лейпциг Німеччина.

Дані протези (ендографти) вкрай дорогі і держава їх набуває в не великій кількості. У нашому Центрі залишилося всього 6 ендографтов, хоча пацієнтів з подібною патологією досить велика кількість.

З огляду на що дана патологія вкрай небезпечна і високо летальна, пацієнтам з великими розмірами аневризм (розміри при яких в будь-який момент може статися розрив і смерть від внутрішньої кровотечі) рекомендована термінова консультація судинного хірурга для вирішення питання про тактику лікування.

Консультації проводяться для жителів усіх областей України!

Отримати всю необхідну інформацію про даний метод лікування і можна
по тел .: 050-328-10-29; 095-19-27-710; 050-91-00-603
Пн-Пт 08.00-17.00

Made on
Tilda