Останнi новини

БУДІВНИЦТВО МЕДИЧНОГО ХАБУ У КРАМАТОРСЬКУ

Розпочато будівництво сучасного медичного хаба, який буде обслуговувати жителів трьох регіонів східної України!


Створення сучасної багатопрофільної лікарні не тільки підвищить рівень медицини Донецької області, а також дозволить забезпечити якісною високоспеціалізованої медичною допомогою мешканців прилеглих територій Луганської та Харківської областей. Організація роботи закладу планується за екстериторіальний принципом і розрахована на медичну допомогу 2500000 жителів Східного регіону України.


У складі лікарні проектом заплановано створення потужного консультативно-діагностичного підрозділу, оснащеного високоточним медичним обладнанням з використанням методів експрес-діагностики найбільш поширених хвороб, і розрахованого на 600 відвідувань в зміну.


Стаціонарна допомога планується надаватися в умовах 19 відділень із загальним постільним фондом 600 ліжок.


У структурі лікарні передбачено функціонування унікальних високоспеціалізованих відділень. Більшість видів медичної допомоги, планується надавати, відсутні взагалі на території Донецької та Луганської областей або вимагають значного розширення в зв'язку з необхідністю регіонів. Це стосується кардіохірургії (в тому числі дитячої), судинної хірургії, гематології, проктології, торакальної хірургії, урології, поли травми тощо. На базі стаціонарних відділень будуть розміщені клінічні кафедри Донецького національного медичного університету.


Штат лікарні налічуватиме 1000 Співробітників


Поверховість будівлі лікарні - 6-8 поверхів (підвал і технічний поверх), загальна площа будівлі складе 89 668,85 кв. м. Передбачено будівництво одне рівневого підземного паркінгу для працівників лікарні на 200 машиномісць і сховища IV класу на 1000 місць для пацієнтів і медичних працівників.


Будівельні роботи виконуються генеральним підрядником ТОВ «РІОЛА-МОДУЛЬ ЛТД». Вартість робіт становить 2 474 555 000 грн.


На 2021 передбачено фінансування з обласного бюджету в обсязі 70 млн. Грн., За рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію інфраструктурних проєктів та розвиток об'єктів соціально-культурної сфери - 350 млн. Грн.


Джерело: https://feeds.tilda.cc/posts/?feeduid=604701428645

Made on
Tilda