Останнi новини

Медичний туризм КИЇВ-КРАМАТОРСЬК. Ч. 1


«Зараз буде якраз той випадок, коли замість блогу ризикуєш написати, то чи" Війну і мир "чи" Сагу про Форсайтів ".


Я обіцяю всілякими способами обмежувати власну графоманію, але дуже розпирає.


Отже, я скаржився, що полізли ми в спортивну кардіологію. І буквально в перші дні, коли я про це написав, прийшов веселий чоловік і сказав, що не може бігти. Перша скарга мені сподобалася і я попросив його розповідати далі. З'ясувалося, що біговий стаж великий, але була перерва, коли він встиг зустріти гіпертонічної хвороби. Як людина свідома, пацієнт чесно пішов до лікаря (солідна установа), де йому призначили лікування для нормалізації артеріального тиску.


Серед інших препаратів був бета-адреноблокатор небіволол. Після декількох тижнів лікування при ранковому вимірюванню тиску з'явилися більш-менш нормальні цифри і наш герой вирішив, що пора повернутися до бігу. Однак не так сталося, як гадалося: як сам пацієнт відзначав, з'явилося відчуття, що його "поставили на ручник». Гірше він переносив навантаження в разі ранкового тренування (після прийому небівололу). Оскільки людина він розумний і, одночасно, дисциплінований, то прийняв рішення для продовження лікування та адекватності тренувань розвести в часі прийом небівололу з тренуванням. Небіволол перейшов ввечері, коли тренування - вранці.


Ось на цьому етапі ми познайомилися. Відразу кажу, що реально нормалізації тиску на тлі прийому 5 мг небівололу і що одного комбінованого препарату, що складається з інгібітора АПФ і діуретика не було. Крім того, виявилося, що у пацієнта ще виражена гіперхолестеринемія (більше 8 ммоль / л). Зробили дуже прості кроки: призначили статини достатньою є доза, призначили блокатор рецепторів ангіотензину й антагоніст кальцію. Бета-блокатор поступово скасували. Протягом 6 місяців поступово вдалося домогтися стабільного нормального артеріального тиску (120/70) і нормотензивна реакції під час навантажувального тесту. Рівень холестерину знизився вдвічі. Ми були задоволені результатом, пацієнт - теж.


Але ми раділи недовго: чоловік виграв право пробігти Берлінський марафон і вирішила почати тренуватися. Ось тут виявилася нова проблема: він розповів, що коли починав бігти, перші 20 хвилин відчував дискомфорт за грудиною, потім зникав і він спокійно долав дистанцію. Тиск тримався нормальний. Спроба відтворити ситуацію на ергометрі і дати нітрогліцерин не спрацювала: нітрогліцерин біль не полегшив, а на ЕКГ достовірних ознак порушення коронарного кровообігу не знайшли (були деякі порушення, але, виявилося, що вони були незмінні і він вже давно з ними жив). Так що я не мав ні достовірного доказу коронарної недостатності ні шансу виключити.


Я з горя навіть езофагіт спробував пошукати - звичайно - не знайшов. Берлін наближався, відповідно - мене "ковбасило" все більше і більше.

Намалювати якісний strain не вийшло, тому що віконце для УЗД виявилося замало (як ми любимо худих, хто б знав!), Виконати нормально стрес МРТ, так в Україні немає жодного (!!!!!!) магнітного ергометра. Мене врятували радіологи Віта Кундіна на ОФЕКТ виконала стрес-дослідження і ми отримали картинку (картинка вище).

Ні, щелепи ні у кого не впали, просто нарешті предметів склалися. Роки холестерину за 8 просто так не пройшли. Виходячи з наявності декількох дефектів накопичення ізотопів припустили, що може бути досить масивне ураження і, можливо, складний рельєф судини, що призведе до складнощів при імплантації стента (якщо вдасться це зробити). Повинні були бути впевнені, що стент буде встановлено щільно і не буде субстрату для рестеноза. І тому .... поїхали ми зі столиці немає, не в Німеччину і не в Ізраїль.

Поїхали ми в місто Краматорськ і я передаю слово наступному оповідачеві Дмитро Узун - далі Ваше слово. І тільки не кажіть, що не були здивовані моїм проханням. Пишіть, тому що народ заінтригований. Всі висновки робіть потім, я вже пацієнта назад отримав »

Автор: Геннадій Кіржнер

Made on
Tilda